The Unmarried Mother

Mitt liv som vintage & inrednings fantast, mamma & nybliven fru

Åldersbestämma brudklänningar del3, 70-tal

Publicerad 2015-10-03 21:39:43 i Allmänt, Bröllop, Vintage,

Äntligen dags för 70-talet. Här har jag mer än en klänning att visa upp! Bort med de överdådiga slösiga bröllopen, under 70-talet var det flower power och naturnära som gällde. Det var helt okej att gifta sig i en klänning man lika gärna kunde ha på vardags istället för de överdrivna brudklänningar man endast använder en gång. Bekväma, luftiga långklänningar, det här här någonting som tilltalar mig så jag har såklart samlat på mig några 70-talare. Utomhus bröllop barfota låter väl bara helt underbart?
 
70-talets mode influerades både av 30-talsmodet men även mot slutet av det viktorianska. Den första 70-talaren är en klänning helt klart influerad av den viktorianska eran med längre lite fluffiga ärmar. Men även av 70-talets luftiga maxiklänningar. Man kan se likheter från Gunne Sax, även om det inte är en Gunne Sax klänning vilket är en anledning till att jag föll för den här. Empire midjan, ärmarna och de viktorianska influencerna gör att jag uppskattar den här klänningen till slutet av 70-talet. Under 80-talet kom istället midjan att sjunka ner till höften även om de viktorianska influencerna höll i sig.
 
 Min andra klänning är även den en enklare luftig maxiklänning med långa ärmar. Spetsen har vackra broderade blommor och midjan är hög vilket var vanligt i början på 70-talet.
Den tredje klänningen har hög midja, raka linjer och prästkrage liknande blommor som detaljer. Den är storleksmärkt stl 40 men är för liten för mig som har stl 36. För mig är det ett säkert tecken på att man har hittat en vintage klänning, väldigt få lappar och storleksmärkningar som inte stämmer med dagens standardiserade storlekar.



Jag har även en enklare klänning med bara axlar som jag bedömer till ca 70-tal. Just den här bilden gör den inte alls rättvisa men det här är en klänning dom jag verkligen vill behålla.


Om

Min profilbild

Supermom

Vintage älskande före detta ensamstående mamma, blivande fru & syvmamma.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela