The Unmarried Mother

Mitt liv som vintage & inrednings fantast, mamma & nybliven fru

Åldersbestämma brudklänningar del4 60-tal

Publicerad 2015-11-03 19:19:00 i Allmänt,

Äntligen dags att datera lite underbara klänningar från 60-talet!
Modet under 60-talet var både klassiskt, vacker och futurisktiskt och vågat. Brudklänningar kunde gå i pastellfärger eller klassiskt vitt. Kortkort, knälång, hellångt. Rak stel form, gärna empira midja eller vid fluffig kjol och giteingmidja var två populära varianterna.
 
Min första klänning att datera är en klänning med tydlig midja och vid kjol. De båda är antagligen 50-60-tal. Då klänningen är hemmasydd är det lite svårt att avgöra. Delar av brudmodet under 50-talet levde givetvis vidare till 60-talet.
 
 
En annan stil att leta efter är kortare kjol i baby-doll modell. Den triangulära formen på klänningen ger en mindre byst och ett väldigt oskyldigt utseende vilket var väldigt inne på 60-talet. Under 60-talet var det inte helt ovanligt med syntettyg, gärna ganska tjockt och stelt för att hålla den raka formen, till skillnad från 70-talet då klänningarna gärna var mer bekväma. Jag hade kunnat se den här klänningen på en ung trendig 60-tals brud. 
Är man osäker på stilen kan det även löna sig att kolla på tidstypiska symönster för att tidsuppskatta en klänning.
En stil som man ofta ser till försäljning och redan från bilder kan tidsbestämmas till 60-talet är de hellånga, A-linjeformade klänningarna med empire midja och hög urringning. De här klänningarna ger en väldigt oskyldig utstrålning, lite åt lolila hållet.
Jag är absolut förälskad i den här underbara klänningen jag har hittat med empire midja och självklar 60-tals utstrålning.
En lapp kan säga väldigt mycket, här har vi t.ex ett rn-nummer från 60-talet att gå efter.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Supermom

Vintage älskande före detta ensamstående mamma, blivande fru & syvmamma.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela